A barlangi árvíz már nem gond; indul a szentjánosbogár-rajzás is

Megosztás

Az Aggteleki Nemzeti Park a napokban több izgalmas programot is szervez, megtekinthető lesz a szentjánosbogár-rajzás is a karszton.

A nagy esőzések az Aggteleki Nemzeti Park turistáinak keresztülhúzták a számításait, hiszen barlangi árvíz miatt bizonytalan ideig nem volt látogatható a Vörös-tói túra. A park azonban a közösségi oldalán jelezte, keddtől a megszokott menetrendben ismét látogatható az említett szakaszon a középtúra.

Az ANP szintén a közösségi felületén osztotta meg, hogy szerdára Baradlamanó-túrával várják az érdeklődőket, amely során az elvarázsolt, föld alatti meseországgal lehet megismerkedni.

Szombatra pedig egy igazán különleges felszíni túrára invitálja a nemzeti park az esti kalandvágyókat. A napokban ugyanis a szentjánosbogarak elkezdtek maguknak párt keresni, ilyenkor apró lámpásként világítanak akár a kertünkben is.

A túra kétkilométeres, nagyjából kétórás, és este nyolc órakor indul a Baradla-barlang jegypénztárától.

Aggteleki Nemzeti Park

Éjszaka a karszton – szentjánosbogarak nyomában Június 29. 20.00 Naplemente után új szereplők lépnek a természet színpadára. A szentjánosbogár-rajzás fő időszakában apró lámpások világítják meg…

(kiemelt kép: MTI)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek